Česká křesťanská akademie Jihlava

Místní skupina

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Domů Akce Rok 2012
Rok 2012

Přednáška a promítání J. Pavlíčka - 15.11.2012

Email Tisk PDF

V půlce listopadu přijal pozvání do Jihlavy polárník, cestovatel, horolezec a vedoucí kurzů pro přežití v drsné přírodě Jaroslav Pavlíček.

Zaplněná zasedací místnost jihlavského gymnázia hltala každé jím pronesené slovo. Neuvěřitelné zážitky lemovala jasně vznesená doporučení, jak se při potížích uprostřed pouště, pralesa, Antarktidy, či kdekoliv jinde zachovat. Kromě představení své činnosti věnoval Pavlíček pozornost vědecké polární stanici, kterou již 22 let spravuje na ostrově Nelson. Běžnému životu návštěvníka stanice byla také věnovaná projekce.

Energický vypravěč rozdělil večer na více části, aby tak dal možnost nespokojeným posluchačům nenápadně během přestávky odejít, nutno podotknout, že této možnosti nikdo nevyužil. V druhé části byl vymezen prostor pro dotazy. Na všechny poctivě a se zájmem odpověděl. Na konci bylo možné zakoupit knihu „Trosečníkem v drsné přírodě“, do které vryl J. Pavlíček léta praxe a zkušeností.

Celý článek...
 

Přednáška P. Piťhy - 10.10.2012

Email Tisk PDF

V rámci Cyklu témat z etiky na Gymnáziu přijal do Jihlavy pozvání prof. PhDr. Petr Piťha. Na zvolené téma, o morální krizi společnosti a odvaze být jiný, se uskutečnily hned dvě přednášky. Prof. Piťha se nejprve setkal se studenty středních škol, kde se v přednášce Sv. Anežka Česká a dnešek snažil tuto českou světici přiblížit mladé generaci. Při večerní přednášce pro širokou veřejnost přednášel na téma Svatí Cyril a Metoděj a dnešek.

 

Celý článek...
 

Zájezd za stavbami Jana Blažeje Santiniho-Eichela na Vysočině - 23.6.2012

Email Tisk PDF

V sobotu 23.6.2012 se uskutečnila poslední akce naší místní skupiny ČKA v pomalu končícím akademickém roce 2011/2012. A jak to tak ke konci školního roku bývá, vypravili jsme se na výlet – zájezd za stavbami Jana Blažeje Santini-Aichela na Vysočině. Hlavní organizátor akce Tomáš objednal autobus a zvolit trasu zájezdu.

Celý článek...
 

Přednáška V. Smékala - 11.4.2012

Email Tisk PDF

Ve středu 11. dubna přijal pozvání do Jihlavy prof. Vladimír Smékal, emeritní profesor Masarykovy univerzity Brno, aby přednášel na téma O hledání smysluplnosti lidského života. Odpoledne vystoupil před zájemce z řad studentů a učitelů jihlavského gymnázia, přednáška se uskutečnila v rámci cyklu etických přednášek a besed se zajímavými hosty.

Večer se rozhovořil na stejné téma i pro širokou veřejnost.

Celý článek...
 

Co děláme?

Dokument o naší činnosti:

Co se urodilo 2001-2010

Chcete nás podpořit?

Podílejte se přímo na fungování naší skupiny tak, že se stanete jejími členy. Pokud chcete projevit pomoc finančně, staňte se pasivními platícími členy ČKA.

Zasílání informací

Chcete být včas informování o našich chystaných akcích?

Pošlete nám svůj email.

Plenární sněm

Naše skupina zpracovala začátkem roku 2008 stručný výtah závěrečného dokumentu

Plenárního sněmu katolické církve