Česká křesťanská akademie Jihlava

Místní skupina

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Domů Akce Rok 2008 Komplexy komplexně 27.11.2008

Komplexy komplexně 27.11.2008

Email Tisk PDF

Jiří ČernýJiří Černý pracuje jako psychoterapeut v Pastoračním středisku pražské arcidiecéze a v Diakonii CČE, je také autorem mnoha písní (zejména s duchovní tématikou), které je možno slyšet na jeho koncertech, anebo ty známější i ve farnostech a sborech.

Zahájil přednášku krátkým exkursem do dějin psychologie a vyznal se z obdivu k hlubinné psychologii C.G. Junga – z tohoto přístupu vychází také ve své psychoterapeutické práci.
Velmi přístupnou formou představil pojmy vědomí, nevědomí, projekce, archetyp, zmínil se o významu snů. Pak přešel k vysvětlení pojmu komplex a na příkladu vlastního zážitku – neadekvátní reakci - demonstroval projevy komplexu a důležitost jeho uvědomění si pro pochopení sebe sama a svých reakcí.

Svým bezprostředním přístupem si získal auditorium, a tak v následné diskusi padaly poměrně otevřené dotazy týkající se různých psychickým problémů.
Asi 50 posluchačů odcházelo z farního sálu svatojakubské fary spokojeno a s nadějí, že koncert Jiřího Černého, který je v Jihlavě plánován na následující rok, bude podobně poutavý.

 

Jiří Černý

 


 

Co děláme?

Dokument o naší činnosti:

Co se urodilo 2001-2010

Chcete nás podpořit?

Podílejte se přímo na fungování naší skupiny tak, že se stanete jejími členy. Pokud chcete projevit pomoc finančně, staňte se pasivními platícími členy ČKA.

Zasílání informací

Chcete být včas informování o našich chystaných akcích?

Pošlete nám svůj email.

Plenární sněm

Naše skupina zpracovala začátkem roku 2008 stručný výtah závěrečného dokumentu

Plenárního sněmu katolické církve