Česká křesťanská akademie Jihlava

Místní skupina

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Domů Akce Rok 2021 Přednáška Jaroslava Šebka - 7.10.2021

Přednáška Jaroslava Šebka - 7.10.2021

Email Tisk PDF

Ve čtvrtek 7.10.2021 proběhla v přednáškovém sále Oblastní galerií Vysočiny na Masarykově náměstí přednáška viceprezidenta ČKA historika doc. Jaroslava Šebka.

 

Přednáška byla nazvána Zima zklamání po jaru naděje (Česká normalizace 70. a 80. let). Docent Šebek připomenul dějinné události předcházející vpádu vojsk Varšavské smlouvy v roce 1968 do Československa a zevrubně prošel roky následující. Většina z přítomných posluchačů měla tuto dobu ještě v živé paměti, a tak se k výkladu přednášejícího připojovaly i vzpomínky publika. Po cca hodinové přednášce následovaly ještě četné dotazy.

Přednáška byla navštívena nad očekávání hojně - 60 posluchačů (byly použity téměř všechny dostupné židle), za což vděčíme velmi dobré propagaci J. Zacha.

Druhý den J. Šebek poskytl rozhovor redaktorům Jihlavských listů.

 

Doc. Mgr. Jaroslav Šebek PhD. (* 1974 Benešov)

je český historik, pracovník Historického ústavu AV ČR Praha, zaměřující se na dějiny českých zemí 20. století, zejména dějiny politických stran, česko-německé vztahy a církevní dějiny. Je viceprezidentem České křesťanské akademie.

Fotografie z přednášky

 

 

 

Co děláme?

Dokument o naší činnosti:

Co se urodilo 2001-2010

Chcete nás podpořit?

Podílejte se přímo na fungování naší skupiny tak, že se stanete jejími členy. Pokud chcete projevit pomoc finančně, staňte se pasivními platícími členy ČKA.

Zasílání informací

Chcete být včas informování o našich chystaných akcích?

Pošlete nám svůj email.

Plenární sněm

Naše skupina zpracovala začátkem roku 2008 stručný výtah závěrečného dokumentu

Plenárního sněmu katolické církve