Česká křesťanská akademie Jihlava

Místní skupina

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Domů Akce Rok 2019 Beseda s Alešem Palánem - 21.2.2019

Beseda s Alešem Palánem - 21.2.2019

Email Tisk PDF

Ve čtvrtek 21. února 2019 přijal pozvání na besedu o svých knihách spisovatel, publicista, jihlavský rodák Aleš Palán. Beseda nesla podtitul

Nejen o šumavských samotářích a Marii Svatošové.

 

Zcela zaplněný sál Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě vyslechl příběh vzniku knihy o šumavských samotářích i úryvky příběhů samotných samotářů, a také část příběhu autora. V odpovědích na  četné otázky položené moderátorem  Josefem Pepou Kodetem i početným publikem nechal Aleš Palán nahlédnout do metody tvorby svých knih, do svých plánů a také do svého života.


Po přednášce bylo možné do donesených, nebo na místě díky péči paní Pařízkové ze sousedního Knihkupectví Kuba&Pařízek zakoupených knih získat autorův podpis is věnováním.

V srdečném úsměvu a hovoru bylo vidno, že jeho Jihlavané mu rozumějí.

----

Aleš Palán (* 23. listopadu 1965 v Jihlavě) je novinář, publicista a spisovatel.

V Brně nedokončil studium pedagogické fakulty, několik let se pak toulal po Československu. Je jedním ze signatářů Charty 77. V druhé polovině osmdesátých let (i na začátku let devadesátých) pracoval jako noční hlídač, figurant a kopáč. Od roku 1993 se věnuje žurnalistice (Jihlavské listy, Duklák, Lidové noviny, Česká televize, TV Nova, Katolický týdeník, Hospodářské noviny, Host, …) Vedl kurzy tvůrčího psaní na Literární akademii Josefa Škvoreckého a Vysoké škole kreativní komunikace. Za román Ratajský les a knihu rozhovorů Být dlužen za duši byl nominován na Magnesii Literu. Za průvodce brněnským Bronxem Brnox toto ocenění získal. Za knihu rozhovorů Kdo chodí tmami dostal výroční cenu Českého literárního fondu, Jeho rozhovory s Vítem Tajovským, bratry Reynkovými a s Ludvíkem Armbrusterem obsadily první místo v anketě Dobrá kniha Katolického týdeníku. Od února 2018 do března 2019 byl ředitelem nakladatelství Kalich.

 

Fotografie z přednášky

 

 

 

 

Co děláme?

Dokument o naší činnosti:

Co se urodilo 2001-2010

Chcete nás podpořit?

Podílejte se přímo na fungování naší skupiny tak, že se stanete jejími členy. Pokud chcete projevit pomoc finančně, staňte se pasivními platícími členy ČKA.

Zasílání informací

Chcete být včas informování o našich chystaných akcích?

Pošlete nám svůj email.

Plenární sněm

Naše skupina zpracovala začátkem roku 2008 stručný výtah závěrečného dokumentu

Plenárního sněmu katolické církve