Česká křesťanská akademie Jihlava

Místní skupina

  • Zvětšit velikost písma
  • Výchozí velikost písma
  • Zmenšit velikost písma
Domů Akce Rok 2011 Přednáška M. O. Váchy - 24.1.2011

Přednáška M. O. Váchy - 24.1.2011

Email Tisk PDF

Další z přednášek místní skupiny se uskutečnila na akademická půdě Vysoké školy polytechnické. V místní aule vystoupil na téma Dobro a zlo ze zkumavky biolog a teolog Marek Orko Vácha. Přeplněný sál vyslechl pečlivě připravenou přednášku o umělém početí, o neplodnosti jako epidemii současného rozvinutého světa, o dalších biologických, lékařských a etických souvislostech vzniku a konce života. Po požehnání, jímž otec Vácha přednášku zakončil, byla možnost nechat si podepsat knihu, kterou si mohli posluchači zakoupit v prostoru před aulou.

V odpoledních hodinách proběhla přednáška na obdobné téma na jihlavském gymnáziu. Studenti semináře etiky i ostatní zájemci (celkem asi 100) zcela zaplnili zasedací místnost. Po vřelém uvítání pedagožkami gymnázia M. O. Vácha přednesl zajímavou přednášku, při které si studenti osvěžili znalosti biologie a velmi poutavou formou se dozvěděli o historii, novinkách i úskalích asistované reprodukce.
Po vlastní přednášce v užším kroužku padaly i dotazy: od srdce i "na tělo".


 

P. Mgr. et Mgr. Marek Vácha, Ph.D. je český římskokatolický kněz, teolog, přírodovědec, pedagog a spisovatel. Je kaplanem Římskokatolické akademické farnosti při kostele Nejsvětějšího Salvátora a přednostou Ústavu lékařské etiky na 3. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Specializuje se na otázky evoluční biologie a lékařské i environmentální etiky. Orko je skautská přezdívka.


 

Fotografie:

 

Co děláme?

Dokument o naší činnosti:

Co se urodilo 2001-2010

Chcete nás podpořit?

Podílejte se přímo na fungování naší skupiny tak, že se stanete jejími členy. Pokud chcete projevit pomoc finančně, staňte se pasivními platícími členy ČKA.

Zasílání informací

Chcete být včas informování o našich chystaných akcích?

Pošlete nám svůj email.

Plenární sněm

Naše skupina zpracovala začátkem roku 2008 stručný výtah závěrečného dokumentu

Plenárního sněmu katolické církve